onsdag 4 maj 2011

Nystart

Efter 3 veckors uppehåll är jag nu tillbaka i bloggen. Vad har jag då gjort? En 80-åring bör väl ha gott om tid kan man tycka..Efter 2 års ensamhet har jag äntligen börjat tá tag i saker. Jag har härjat  i byrålådor, garderober och skåp. Gjort mig av med ett källarförråd som bara har stått och kostat pengar och som dessutom bara har innehållit en massa skräp, som man har samlat på sig under åren. Nu är det kört till miljöstationen. SKÖNT
För sista gången i mitt liv har jag deklarerat som företagare, vilket innebär en del bilagor. Problem uppstod när Skattekontoret upptäckte att det fanns, icke nollställda belopp kvar på "expansionskontot" gällande min fru, men med en hjälpsam och trevlig tjänsteman (förlåt = kvinna) har vi rett ut det hela. SKÖNT NR TVÅ.
Förrutom detta har jag upptäckt att det blir dyrt med "köpbröd", så jag har tagit upp min bakning och takterna fanns tydligen kvar. SKÖNT NR TRE.
Det påminner mig om en liten episod, för många år sedan, när min dotter med familj var på besök. När vi satte oss vid middagsbordet tog dottersonen en limpskiva, luktade och utbrast spontant "Ahh -Köpelimpa"
Det var en höjdpunkt för honom efter allt hembakat hemma.
Jag skall nu försöka läsa ifatt vad andra har skrivit. Jag såg att min dotter har skrivit om min uppväxt med en ensamstående Mor. När mannen som barnen kallade Farfar kom in i mitt liv, var jag för gammal för att kunna finna någon gemnskap, men att barnen avgudande honom kan jag ha en viss förståelse för.
Min barndom och uppväxt var trots allt mycket lycklig, för vilket jag till viss del kan tacka min Mormor och Morfar. Jag har ett, vad jag tycker, vackert kort av dessa där de står utanför Morfars kolarkoja.
Nu skall jag skärpa mig och bli lite mer atktiv i mitt bloggande.

4 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka. Bloggar gör man precis så ofta eller sällan som man har lust till!

  SvaraRadera
 2. Å vad lik sig de är. Tänk att jag fick uppleva att ha både en gammelmormor och gammelmorfar, även om jag inte var så gammal när gammelmorfar gick bort.

  Var det Henkan som sa det där om köpebröd, eller var det Peter? Jag fortsätter ju mitt bakande. Man spar ju enormt mycket pengar på det. Och så mycket bättre magen mår när den slipper alla konserveringsämnen och andra konstigheter som de petar i köpebrödet.

  SvaraRadera
 3. Till Cicki:
  Jag kan inte minnas att Din syster någonsin har bakat matbröd. Det är mycket möjligt, men i det här fallet var det Din son som kanske tyckte, att det gott med lite omväxling.

  SvaraRadera
 4. Ja roligt att du är tillbaka, brukar titta in ibland, roligt med gamla minnen. Duktigt av dig att baka matbröd.
  Inger

  SvaraRadera