tisdag 27 september 2011

Stilla funderingar

I dag är det 38 år sedan min Fu och jag flyttade ihop, vilket innebär att jag har köpt en bukett rosor och varit till Gamla Uppsala kyrkogård och uppvaktat henne. Jag har av Kyrkogårdsförvaltningen köpt nya häckplantor och ny sand till graven. Till min glädje var personalen där och hade, strax innan jag kom, gjort klart det hela, precis som jag ville ha det.
En såsan här dag kommer minnen tillbaka. Hur vi hade lånat ett köksbord och 4 stolar. Hur vi hade köpt två billiga sängar och en byrå till sovrummet. Hur vi hade hyrt en TV som vi ställde i vardagsrummet. Stolar hade vi inga, utan vi satt på kuddar och tittade på TV. Efter någon månad löpte vi ett bord och fyra stolar på "Myrorna". Jag har för mig att vi gav 125:- för det hela.
Så började vårt samliv. Åren fylldes av äventyr av alla de slag. Alltid nya utmaningar och roligheter och alltid med glädje.

lördag 10 september 2011

Sommaren 2011

Jag blir glad när jag ser att någon har saknat mig i min blogg.
Jag vet inte varför jag slutade.       Det sá bara stopp!
Jag mår hur bra som helst och sommaren har varit väldigt aktiv. Har umgåtts med barn och barnbarn.
En bonusdotter har fyllt 60 år och en har fyllt 50. En måg och en sonhustru har fyllt 50 år, så det har varit full aktivitet.
Det skyddsnät jag har omkring mig har verkligen kommit till sin rätt.
Jag har varit bjuden, av en bonusdotter och hennes stora familj, på en heldag i Furuvik.
Har blivit bjuden av en andra dotter och måg på en resa till Avesta med middag på "Dalahästen" och åtföljande "Speedway" mellan Masarna och Rospiggarna. "Speedway-det är mitt liv de se".
Sen har min son och sonhustru från Bergeforsen varit här några dagar och då är det kultur som gäller, i form
av besök i olika kyrkor. Vi gjorde bl.a. en heldag i Strängnäs.
Samtliga har på något sätt ställt upp för mig, och nu på måndag är det dags igen:
Då hämtar min Svåger och Svägerska mig för en resa till Stockholm, med besök på Riddarholmskyrkan och Hallwylska palatset. "Museér och kyrkor- det är mitt liv de se."
När jag tänkt igenom  mitt bloggande så kommer jag med all säkerhet att återkomma, men just nu känner jag att det inte är läge för detta . Hösten och vintern är lång, så något blir det säkert.